Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας:  Ο Latvala ταχύτερος στο shakedown

Ο Jari Matti Latvala, κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown του Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας, πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με τον Sebastien Loeb να σημειώσει τον δεύτερο χρόνο πίσω από το νεαρό Φιλανδό. Το παράδοξο της ιστορίας, ήταν ότι το shakedown συνολικού μήκους 1,5 χιλιομέτρου, διεξήχθη σε ασφάλτινη ειδική διαδρομή στο Auckland Domain, δηλαδή στο πάρκο κοντά στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, αυτή η διαδρομή θα είναι και η αυριανή σούπερ ειδική του αγώνα. Ο καιρός ήταν αίθριος, με την θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 16 βαθμούς κελσίου. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε χωμάτινες επιφάνειες, η δοκιμή του shakedown δεν είχε ιδιαίτερη σημασία αναφορικά με την προσπάθεια των πληρωμάτων να ρυθμίσουν την ανάρτηση των αυτοκινήτων τους. Όμως, ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αναγνωρίσεις με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

«Ήμουν αποφασισμένος να κάνω τον ταχύτερο χρόνο, επειδή στο παρελθόν σε αυτού του είδους τις επιφάνειες, ήμουν μακριά από τις επιδόσεις των Citroen», είπε ο Latvala που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο έκτο του πέρασμα. «Την τελευταία φορά που ήμασταν στην Αυστραλία, είχαμε χάσει χρόνο στην ασφάλτινη σούπερ ειδική, αλλά τώρα πιστεύω ότι έχουμε βρει ένα set up το οποίο μας βοηθάει να είμαστε κοντά στους κορυφαίους χρόνους». Ο Loeb από την πλευρά του, έκανε το δεύτερο χρόνο της ημέρας, ο οποίος και ήταν μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός, και τον σημείωσε στο τέταρτο και τελευταίο πέρασμα του. «Το shakedown δεν ήταν δύσκολο, αλλά η ουσία είναι ότι δεν αποκτήσαμε μία αίσθηση για το πώς θα είναι οι ειδικές αύριο», είπε ο Γάλλος και συνέχισε: «Συνήθως στο shakedown έχουμε μία τελευταία ευκαιρία να ρυθμίσουμε το αυτοκίνητο, αλλά τώρα στην ασφάλτινη σούπερ ειδική δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα σχετικό. Βέβαια, δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα, αφού δεν αλλάζουμε δραματικά το set up από αγώνα σε αγώνα».

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η εθιμοτυπική εκκίνηση του αγώνα, ενώ αύριο Παρασκευή, και συγκεκριμένα σήμερα τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει η πραγματική δράση, με την τέλεση της ειδικής Waipu Gorge._Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Αποτελέσματα Shakedown
1. LATVALA. Ford Focus RS WRC 09. 1:07.3
2. LOEB. Citroen C4 WRC. 1:07.5
3. HIRVONEN. Ford Focus RS WRC 09. 1:07.6
4. P. SOLBERG. Citroen C4 WRC. 1:07.7
=5. SORDO. Citroen C4 WRC. 1:07.8
=5. H.SOLBERG. Ford Focus RS WRC 08. 1:07.8
7. OGIER. Citroen C4 WRC. 1:08.3
=8. VILLAGRA. Ford Focus RS WRC 08. 1:08.5
=8. WILSON. Ford Focus RS WRC 08. 1:08.5